Om mig

Mit navn er Daniel Muhlig. Jeg bor i Horsens, er gift og har to børn. I skrivende stund (1. Januar 2019) er jeg 50 år og mine børn er hhv. 15 og 17, men det ændrer sig jo hele tiden.

Jeg startede med fotografering tilbage i 90’erne som en undskyldning for at komme væk fra computerskærmen. Både på mit arbejde og i min fritid tilbragte jeg næsten al tid foran computeren, hvilket anstrengte mine øjne ud over, hvad der var sundt.

Da jeg tidligere havde arbejdet et års tid som frivillig på en lokal TV-station og lært en masse om billedkomposition, lyssætning osv., var fotografering et naturligt valg som afstressningshobby (jeg overvejede kort lystfiskeri, men det virkede altså for kedeligt!)

I en del år havde jeg altid mit kamera med mig, og tog billeder hvorsomhelst og af hvadsomhelst. Det stoppede lige så langtsomt, da jeg blev gift og fik børn.

Så før sommerferien 2018 købte jeg igen et kamera – denne gang et digitalkamera, og nu er jeg ved at lære alt det tekniske igen forfra. Jeg er også ved at finde min egen stil. Jeg vil gerne det hele, men jeg må begrænse mig og lære én ting ad gangen. Det, jeg arbejder mest med for tiden, er følgende:

  • PhotoArt – Billeder, der er tilført et kunstnerisk udtryk. Almindelige redigeringer forsøger at være tro mod det originale billede. PhotoArt forsøger at skabe kunst og tillader, at billedet manipuleres radikalt for at give et helt andet udtryk, end det originale billede.
  • ‘Candid photography’ (skjult kamera) – Det går i sin enkelthed ud på, at modellen ikke har øjenkontakt med kameraet, men ser ud som om han eller hun ikke er klar over, at der bliver taget billeder. ‘Candid’ foregår for det meste udendørs.
  • Studioportrætter – Jeg har et lille mikro studio (delt kontor og fotostudio) med nogle baggrunde og noget lys. Jeg er meget betaget af helt close-up portrætter mod en sort baggrund.

Hvis du er interesseret i at få taget nogle ‘candid’ billeder eller portrætter (eller andre typer), så kontakt mig gerne. Jeg er altid interesseret i nye modeller.